Doe mij maar 3 raketjes en een uurtje wifi

2 juli 2013

Na ‘liefde’ vinden wij Nederlanders ‘vakantie’ het mooiste woord. We kijken er maanden naar uit, zoeken uren op internet naar de perfecte bestemming. Alles moet aanwezig zijn op ons vakantieadres: animatie voor de kinderen, lekker eten en drinken, een zwembad, leuke stadjes en culturele bezienswaardigheden in de nabijheid, een mooie natuur, het zonnetje en natuurlijk… wifi. Reuze handig om voorafgaand aan die excursie het weer te kunnen checken, want nat worden willen we uiteraard niet. Is het te ver lopen naar de bakker? We weten in no time waar de dichtstbijzijnde fietsenverhuur zich bevindt. En wat nu als de kinderen zich vervelen en monopoly maar saai vinden? Met de vele filmpjes en spelletjes op internet vermaken ze zich opperbest.

Schoon sanitair? Check. Dichtbij het strand? Check. Wifi? check.
 
Het gemiddelde gezin gaat van huis met 2 smartphones, minstens 1 tablet, een laptop en natuurlijk de iPods van de kinderen. Anno 2013 zijn we 24 uur per dag online. Terwijl de kids - na een paar uur spelen op de iPad - eindelijk in het zwembad liggen, checken wij snel onze mail en kijken we wat onze vrienden thuis aan het doen zijn. Op een ligbedje heerlijk surfen op nu.nl of telegraaf.nl… En passant delen we ook even die leuke actiefoto op facebook, met als gevolg dat heel Nederland weet dat er niet over onze bezittingen thuis wordt gewaakt. Die social media zijn een interessant  fenomeen trouwens. We staan te juichen bij elke nieuwe volger, vriend en connectie op twitter en linkedIn, terwijl we zo iemand in real life een stalker zouden noemen en de politie zouden bellen. Maar ik dwaal af. The point is: een vakantie zonder internet is niet meer van deze tijd. We moeten toch een beetje bijblijven? Een camping zonder wifi? No way! 
 
Vakantie… het is bijna zover. Vakantie is bedoeld om te relaxen. Om je op te laden na een druk jaar. Na maanden van hard werken is er eindelijk even tijd om de boel de boel te laten. Niks moet, alles mag. Bij die gedachte sluiten we ons massaal aan. We willen rust. En zeg ‘ns eerlijk: vind jij het rustgevend om te zien welke mails je moet beantwoorden bij thuiskomst (of eigenlijk eerder nog…)? Is het belangrijk voor je om te weten wat anderen doen in hun vakantie en maakt het je vakantiegeluk compleet als je halve adresboek jouw foto bij dat Franse kasteel binnen een half uur liket? Geeft het je rust als je leest dat ze er op kantoor een potje van maken zonder jou? Ik kan voor mezelf een heel duidelijk antwoord geven op deze vragen. Nee, nee, nee en nee. Ik ben er niet voor niets even tussenuit. Uit een continu gespannen boog komen geen pijlen… Ik ben er even niet!
 
Uit onderzoek blijkt dat ik in de minderheid ben. Meer dan de helft van de mensen vindt de  aanwezigheid van wifi op de camping of in het hotel van doorslaggevend belang bij de boeking van hun vakantie. Het kan natuurlijk zo zijn dat het je juist een gevoel van stress geeft als je niet de controle hebt over wat er gebeurt met je vrienden of op je werk. Als even je mail en facebook checken jou rust geeft, vooral doen! Maar verwacht van mij geen reactie tijdens mijn vakantie... Ik ben aan het ontstressen en van mijn gezin aan het genieten. Ik kom los van de dagelijkse beslommeringen. Tenminste: dat probeer ik. Zonder horloge, agenda en planning. Als het belangrijk is, bel me maar! Als ik niet opneem, is er nog altijd de voicemail. Of stuur me een bericht via good old sms… 
 
Rust en een andere omgeving geven een mens inspiratie en stimuleren de creativiteit. Des te meer reden om de stekker er even uit te trekken. Klanten en trouwe lezers van mijn blog: no worries. Als echte zzp'er ben ik natuurlijk Zelden Zonder Pen, dus elk idee of creatieve ingeving wordt meteen vastgelegd in mijn notitieboekje. Dat dan weer wel. 

Fijne vakantie!

Tel. 06 2470 1616info@typischfem.nl