dooikoorts

17 februari 2013

In de sportkantine, in de kroeg, op het schoolplein en op kantoor: het heerst overal. We zitten in een collectieve roes. De temperaturen stijgen weer tot boven het nulpunt. We kunnen onze handschoenen en snowboots opbergen. Er hoeft niet meer geschaatst te worden. Jihaaaa!
 
De laatste weken raakten we er niet over uitgepraat. We zijn klaar met de sneeuw. Zelfs mijn kinderen zuchtten ‘nee hè, niet weer…’ terwijl zij toch fervent schaatsers zijn en niet vies zijn van een partijtje sneeuwballen gooien. We hebben het ook wel weer gehad met de alarmcodes van de
ANWB. Met de gekte op de weg die in Nederland ontstaat zodra de eerste sneeuwvlok valt… We zijn de kou beu.
 
Gelukkig lijkt het dan zover te zijn: het wordt lente! We kijken met z’n allen uit naar het voorjaar. Wat zeg ik? Naar de zomer! De vakantie op de camping wordt weer geboekt. De nieuwe kledingcollecties vliegen de winkels uit. De paaseieren liggen in de schappen en we kunnen eindelijk weer genieten van voetbalcompetities en fluitende vogeltjes. Zelfs de caissière bij de supermarkt is vrolijk. We hebben er zin in!
 
Ik doe hierbij dan ook een eerste suggestie voor het neologisme van het jaar 2013. 
In de wetenschap dat er dit jaar nog vele nieuwe woorden zullen volgen. In april hebben we het ongetwijfeld allemaal over trixit. In de zomer over het zijdecolleté en wie heeft er niet in toenemende mate last van tabletkramp? Ook ben ik benieuwd naar wanneer we onze trouwring massaal gaan inruilen voor een inlogring…we zullen het zien.
 
Maar nu eerst de skispullen naar zolder en de narcisjes voor het raam…laat het voorjaar maar komen!

Tel. 06 2470 1616info@typischfem.nl