opzij opzij opzij

19 juli 2016

Pakweg een eeuw geleden kreeg je jaloerse blikken als je gezegend was met een lege agenda. Weinig doen en tóch rondkomen, was het ultieme bewijs van hoe goed je het voor elkaar had. Tegenwoordig lijkt het alsof je pas meetelt als je het druk hebt. Een volle agenda staat voor status. Druk druk druk is synoniem voor goed bezig. En als je alles met moeite weet te managen en iets skipt in ruil voor vrije tijd, dan word je raar aangekeken. Nou mensen, dat gaat veranderen. Druk is uit. Rustig wordt weer hip. Mark my words.

Het is hoog tijd dat relaxen weer gewaardeerd wordt en dat we met mislukt time management geen bewondering meer oogsten. Hoe belachelijk is het dat we altijd maar met onze telefoon in de weer zijn, tussendoor snel even dit en dat moeten regelen en in onze haast zomaar iemand omver lopen? We plannen de agenda voller dan vol, alsof een druk bestaan een succesvol bestaan is. Nogal vermoeiend, vind ik. Nee, ga dan even terug naar de 19e eeuw. Hoe minder je te doen had, des te geslaagder men je vond. Weinig doen was dé trend. Als ultiem bewijs van je zengehalte ging je zelfs je schildpad uitlaten. Serieus.

Als single mom van drie jongens kan ik zeggen dat ik amper tijd heb voor het uitlaten van de hond, laat staan van een schildpad. Ook al kies ik steeds vaker bewust voor ontspanning en mediteer ik dagelijks, ik heb geen engelengeduld en dat zal ik ook nooit krijgen, vrees ik. Het uitzetten van mijn telefoon vind ik al lastig en bovendien moet ik zorgen voor brood op de plank. Een schildpad gaat hem dus voor mij niet worden. Maar hoe bouw ik dan meer rust in?

Al peinzend schiet me een schildpaddenuitlaatservice te binnen. Volledig tot rust komen en tegelijkertijd geld verdienen, dat lijkt me wel wat. Gezien de trend die ik voorspel, schaft iedereen binnenkort natuurlijk zo’n reptiel aan. En wie moet hem uitlaten als de lol ervan af is en Donatello en Raphael het na de eerste week zelf moeten uitzoeken? Precies. Ik. 

En jullie je maar afvragen hoe ik toch zo zweet- en stressloos de kost verdien. Lijkt me een gat in de markt.

Tel. 06 2470 1616info@typischfem.nl