zo'n gaaf leven. dat like je toch even?

31 januari 2014

Het is een schijnwerkelijkheid. Een wereld waarin iedereen zich mooier voordoet dan hij is. We begeven ons er gemiddeld een uur per dag. Terwijl meer dan 50% van ons zich er regelmatig ergert. Het voelt als de hectiek van een grote stad, terwijl we toch echt in een dorp wonen. Ra ra, waar zijn we?

Vooral voor de mensen onder ons die gevoelig zijn voor de mening van anderen, moet het een hel zijn. Ook al accepteer je nog zo veel spelletjesverzoeken, gebruik je de verjaardagskalender nog zo actief en schreeuw je nog zo hard om aandacht; het maakt je allesbehalve zekerder. Dwangmatig kijk je wat je vrienden aan het doen zijn en laat je weten dat je meeleeft met de belevenissen van je vroegere klasgenootje. Je neemt de voorgestelde pagina’s en reclame voor lief, want stel dat je niet meekrijgt wat de buurvrouw vanavond eet of dat het kindje van je achterneef zijn eerste stapjes heeft gezet. Uiteraard deel je in de ’week van de zonen’ actief mee, want stel je voor dat je zoon niet weet dat je zielsveel van hem houdt. Ja, je hebt het er maar druk mee.

Verslavend is het. Die kick als je status geliket wordt. Het gevoel van het hebben van veel vrienden. Leuke spreuken verzamelen. Laten weten dat je iemands reactie leuk vindt. Lachen om de mafste video’s. Lezen wat je vriendin aan de andere kant van de oceaan van je zojuist geposte foto vindt. Facebook heeft ook aan mij een frequent bezoeker. Vooral zakelijk pluk ik vruchten van mijn digitale verslaving. Privé voelt het echter steeds meer als iets wat ik ’bij moet houden’…

En dus druk ik op ’vriend verwijderen’. Misschien - maar waarschijnlijk niet - heb je al gemerkt dat je mijn statusupdates niet meer voorbij ziet komen. Ik ben namelijk aan het ontvrienden geslagen. Omdat ik simpelweg niet zit te wachten op irrelevante info, omdat ik niet alles met je wil delen of omdat ik genoeg te doen heb. Appen, tweeten en connecten bijvoorbeeld. En no worries. Als ik je leuk genoeg vind en je naam staat op mijn verjaardagskalender geschreven, dan feliciteer ik je face to face of per telefoon met je verjaardag. Want zo ben ik.

Tel. 06 2470 1616info@typischfem.nl