Portfolio

Je vindt hier een greep uit door Typisch Fem geschreven magazines, blogs, verhalen, artikelen, webteksten, columns en brochureteksten.

Copywriting
Want de teksten in fllyers, folders, columns en brochures moeten natuurlijk net zo goed zijn als de producten.
Copywriting en blogs schrijven
Blogs, webteksten, productteksten en social posts. Want iedereen moet weten dat Geboorteplein de leukste geboorteborden verkoopt!
Magazine en artikelen schrijven
Een 50-jarig jubileum. Dat vraagt om een eigen magazine vol huurdersverhalen, historie en achtergrond.
Magazine schrijven
Een magazine schrijven over de fusiegemeente Meierijstad. Met daarin een mix van bewonersverhalen, interviews met mensen uit het bedrijfsleven, artikelen over onderwijs, cultuur, toerisme en eigenlijk alles wat de gemeente te bieden heeft... Dat klinkt als een droomklus. En dat was het ook!
Blogs schrijven
Blogs schrijven over de energietransitie. Over de toekomst van waterstof, duurzame verwarming van woningen en elektrisch goederenvervoer om maar eens wat onderwerpen te noemen. Daarvoor praat je met professionals, zodat je alle ins & outs goed op een rij kunt zetten. Zo gezegd, zo gedaan.
Copywriting, personeelsadvertenties
Stel, je zoekt personeel voor het bezorgen van eventmaterialen op de vetste festivals en feesten? Dan wil je wervende personeelsadvertenties in de taal van de doelgroep. Logisch.
Columns schrijven
In editie De Meierij verscheen jarenlang elke zaterdag een column. Over het nieuws van die week. Met een kritische, humoristische, cynische of juist gevoelige ondertoon. In het columngedeelte van deze website lees je er een aantal terug. Als je wilt natuurlijk.
Whitepaper, blogs en vacatureteksten schrijven
Consultants weten alles van agile ondernemen, leiderschap en strategy deployment. Om maar eens wat te noemen. Copywriter Typisch Fem inmiddels ook. Of bijna alles dan ;-)
Teksten schrijven over opleidingen, leidinggeven, HR, coaching etc.
De ene keer gaat het om een webtekst voor een nieuwe training of cursus. De andere keer moet er een interview gehouden worden met een leidinggevende, coach, ondernemer of medewerker en weer een andere keer willen ze artikelen voor in hun magazine Sterkmakers. Kom maar door!
Copywriting online content
Tekstbureau Typisch Fem verzorgt regelmatig teksten over ouderenzorg, incontentiemateriaal en verzorgingsproducten. Because she cares.
Copywriting (blogs, interviews)
HR Automation. Personeelsinformatiesystemen. Als voormalig HR-adviseur en bevlogen copywriter kan deze tekstschrijver zich meer dan prima inleven in de wereld van HR-professionals!
HR-artikelen, blogs, career pages, interviews, whitepapers, webteksten
Recruitment. Opleiden. Sociale zekerheid en coaching. Voor opdrachtgevers als Schouten & Nelissen, Randstad, Nmbrs, Timetohire, Quint en Exact Software is deze tekstschrijver met HR-achtergrond de ideale partner voor het schrijven van blogs, brochures, content voor 'werken bij' pagina's en andere teksten. Het Amsterdamse contentbureau Contentoo weet haar dan ook steeds weer te vinden voor mooie klussen waarbij HR en tekstschrijven samenkomen.
Ondernemersverhalen schrijven
De leden van de ondernemersvereniging eens anders in beeld brengen. Ze interviewen en vertellen wat je nog niet van ze weet. Dat is steeds de opdracht. Persoonlijk, leerzaam en superleuk om te doen!
Blogs en 'werken bij' teksten schrijven
Naast een aantal blogs, een whitepaper, e-mails en webpagina's schreef Femke de teksten voor hun Nederlandse carrièresite. Gaaf!
Magazine, blogs, webteksten, nieuwsbrief, social posts & personeelsadvertenties schrijven
Een magazine maken over werken in Oostenrijk? Waarvoor je ter plekke interviews met horecaondernemers, skileraren, hoteleigenaren en barmannen houdt en alle artikelen schrijft? Er zijn minder leuke opdrachten te bedenken!
Copywriting & blogs schrijven
Teksten voor brochures, advertenties, flyers en commercials. Content voor webpagina's, e-mail marketing en blogs. Al jaren schrijft deze copywriter alle soorten commerciële teksten voor Beter Bed. En ze wordt er nog steeds niet moe van.
Magazine schrijven
Een magazine maken ter ere van een 100-jarig jubileum. Daarvoor content bedenken, interviews houden en inspirerende artikelen schrijven. Vol met persoonlijke verhalen, informatie en achtergrond. Klinkt als een droomklus voor een freelance tekstschrijver, toch? Nou, dat is het ook!
Artikelen schrijven
Regelmatig schrijft Typisch Fem artikelen voor het ledenmagazine Dichterbij.
Copywriting
Knit Factory verkoopt haar interieur-, bad-, keuken- en bedtextiel met behulp van een website, brochure en catalogus. Geschreven door Tekstbureau Typisch Fem.
Blogs en webcontent schrijven
Bloggen is zorgen voor nieuwe, interessante, leuke én vindbare content. Typisch Fem blogt structureel voor Huurtent.nl. Over vakantie, glamping, de mooiste plekjes in Europa ...
Webteksten en magazines schrijven
Een website of reclame-uiting moet overtuigen. Laten zien wat de organisatie zo uniek maakt. Bij Wolterinck Event Decoration hebben ze begrepen dat beelden alleen het werk niet doen. Het gaat juist om de combinatie van prachtige beelden en rake teksten.
Artikelen en real lifes schrijven
Persoonlijke verhalen en artikelen voor magazines als Flair werkt Typisch Fem meer dan graag uit. Ze kan hier de diepte in. Iemands ervaringen zodanig neerzetten dat het iets teweegbrengt. Lees de verhalen van spermadonor Bart en MS-patiënte Heidi en oordeel zelf.
Webteksten schrijven en slogan creëren
Met deze grafisch vormgever werkt Typisch Fem graag en vaak samen. De dames delen zelfs een kantoor. Uiteraard zei tekstschrijver Femke ja op de vraag of ze Cindy's nieuwe webteksten en slogan wilde schrijven. Want reclame maak je samen.
Bedrijfsnaam, slogan, webteksten, social posts
Recruitment. Werving & selectie. Als voormalig HR-adviseur is deze tekstschrijver daar helemaal in thuis. Ze verzorgde de teksten, haalde een grafisch vormgever, webbouwer & fotograaf aan boord en samen rondden ze de opdracht naar wens af. Over een 100% match gesproken!
Freelance copywriting
Allerhande kussens voor binnen en buiten. Voor loungebanken, zelfgemaakte stoelen en vensterbankzitjes. Helemaal op maat gemaakt. Voor zo'n gaaf product en zulke gezellige mensen ga je als tekstschrijver graag aan de slag :-)
Webteksten schrijven
Voets Specialiteiten vroeg Fem hun webteksten onder handen te nemen. Het mocht wel wat frisser allemaal. En dus heeft ze haar eigen typische specialiteiten ingezet.
Columns schrijven
'Ongezouten' is Femkes eerste columnbundel! Het boek staat bomvol avonturen, waarin jij je als vrouw ongetwijfeld herkent.
Folder en webteksten schrijven
Voor de Mackenzie Kliniek dook Typisch Fem in de wereld van botox, ooglifting, peelings en lasertechnieken. Om vervolgens informatieve teksten voor de folder en website te schrijven.
Interviews houden en artikelen schrijven
Een nieuw, hip magazine dat helpt het stoffige imago van boekhouders en belastingadviseurs af te schudden? Daar passen directe, vlotte teksten bij. &GO!
Web- en folderteksten schrijven
De nieuwe teksten brengen wat hun foto's ook brengen: een dagelijkse portie geluk.
Copywriting, productteksten
Want de gaafste vintage houten vloer verdient goede productteksten die kopers over de streep helpen.
Brochures schrijven
Teksten die particulieren, architecten of vastgoedontwikkelaars moeten overtuigen van de voordelen van infraroodverwarming en all electric concepts? Inmiddels is deze copywriter aardig thuis in deze duurzame materie.
Brochureteksten schrijven
Hoe mooi de beelden ook zijn, met tekst erbij komt het totaalplaatje nóg beter over.
Schrijven huurdersmagazine en nieuwsbrief
Huurders, medewerkers, aannemers of wethouders interviewen. Over duurzaam wonen, korte wachtlijsten of huurachterstanden, en daar dan toffe artikelen over schrijven. Tekstbureau Typisch Fem zei ja tegen deze zakelijke en tegelijkertijd menselijke opdrachtgever.

Tel. 06 2470 1616info@typischfem.nl