Portfolio

Je vindt hier een greep uit door Typisch Fem geschreven magazines, blogs, verhalen, artikelen, webteksten, columns en brochureteksten.

Columns schrijven
In editie De Meierij verschijnt elke zaterdag een column. Over het nieuws van die week. Met een kritische, humoristische, cynische of juist gevoelige ondertoon. Lees jij hem ook?
Whitepaper, blogs en vacatureteksten schrijven
Consultants weten alles van agile ondernemen, leiderschap en strategy deployment. Om maar eens wat te noemen. Copywriter Typisch Fem inmiddels ook. Of bijna alles dan ;-)
HR-artikelen, blogs, career pages, interviews, whitepapers, webteksten
Recruitment. Opleiden. Sociale zekerheid en coaching. Voor opdrachtgevers als Schouten & Nelissen, Robidus, Exact Software, Intermediair en Nationale Vacaturebank is deze tekstschrijver met HR-achtergrond de ideale partner voor het schrijven van blogs, brochures, content voor 'werken bij' pagina's en andere teksten. Het Amsterdamse contentbureau Contentoo weet haar dan ook steeds weer te vinden voor mooie klussen waarbij HR en tekstschrijven samenkomen.
Teksten schrijven over opleidingen, leidinggeven, HR, coaching etc.
De ene keer gaat het om een webtekst voor een nieuwe training of cursus. De andere keer moet er een interview gehouden worden met een leidinggevende, coach, ondernemer of medewerker en weer een andere keer willen ze artikelen voor in hun magazine Sterkmakers. Kom maar door!
Copywriting online content
Tekstbureau Typisch Fem verzorgt regelmatig teksten over ouderenzorg, incontentiemateriaal en verzorgingsproducten. Because she cares.
Copywriting
Want de teksten in fllyers, folders, columns en brochures moeten natuurlijk net zo goed zijn als de producten.
Copywriting (blogs, interviews)
HR Automation. Personeelsinformatiesystemen. Als voormalig HR-adviseur en bevlogen copywriter kan deze tekstschrijver zich meer dan prima inleven in de wereld van HR-professionals!
Magazine en artikelen schrijven
Een 50-jarig jubileum. Dat vraagt om een eigen magazine vol huurdersverhalen, historie en achtergrond.
Ondernemersverhalen schrijven
De leden van de ondernemersvereniging eens anders in beeld brengen. Ze interviewen en vertellen wat je nog niet van ze weet. Dat is steeds de opdracht. Persoonlijk, leerzaam en superleuk om te doen!
Blogs schrijven
Blogs schrijven over de energietransitie. Over de toekomst van waterstof, duurzame verwarming van woningen en elektrisch goederenvervoer om maar eens wat onderwerpen te noemen. Daarvoor praat je met professionals, zodat je alle ins & outs goed op een rij kunt zetten. Zo gezegd, zo gedaan.
Copywriting
Een nieuw theater schreeuwt om een goede slogan en pakkende webteksten. Zodat duidelijk is dat ze OOG VOOR GENIETEN hebben daarzo.
Copywriting, personeelsadvertenties
Stel, je zoekt personeel voor het bezorgen van eventmaterialen op de vetste festivals en feesten? Dan wil je wervende personeelsadvertenties in de taal van de doelgroep. Logisch.
Blogs en 'werken bij' teksten schrijven
Naast een aantal blogs, whitepaper, e-mails en webpagina's schreef Femke de teksten voor hun Nederlandse carrièresite. Gaaf!
Magazine, blogs, webteksten, nieuwsbrief, social posts & personeelsadvertenties schrijven
Een magazine maken over werken in Oostenrijk? Waarvoor je ter plekke interviews met horecaondernemers, skileraren, hoteleigenaren en barmannen houdt en alle artikelen schrijft? Er zijn minder leuke opdrachten te bedenken!
Copywriting & blogs schrijven
Teksten voor brochures, advertenties, flyers en commercials. Content voor webpagina's, e-mail marketing en blogs. Al jaren schrijft deze copywriter alle soorten commerciële teksten voor Beter Bed. En ze wordt er nog steeds niet moe van.
Magazine schrijven
Een magazine maken ter ere van een 100-jarig jubileum. Daarvoor content bedenken, interviews houden en inspirerende artikelen schrijven. Vol met persoonlijke verhalen, informatie en achtergrond. Klinkt als een droomklus voor een freelance tekstschrijver, toch? Nou, dat is het ook!
Artikelen schrijven
Regelmatig schrijft Typisch Fem artikelen voor het ledenmagazine Dichterbij.
Copywriting
Knit Factory verkoopt haar interieur-, bad-, keuken- en bedtextiel met behulp van een website, brochure en catalogus. Geschreven door Tekstbureau Typisch Fem.
Blogs en webcontent schrijven
Bloggen is zorgen voor nieuwe, interessante, leuke én vindbare content. Typisch Fem blogt structureel voor Huurtent.nl. Over vakantie, glamping, de mooiste plekjes in Europa ...
Webteksten en magazines schrijven
Een website of reclame-uiting moet overtuigen. Laten zien wat de organisatie zo uniek maakt. Bij Wolterinck Event Decoration hebben ze begrepen dat beelden alleen het werk niet doen. Het gaat juist om de combinatie van prachtige beelden en rake teksten.
Artikelen en real lifes schrijven
Persoonlijke verhalen en artikelen voor magazines als Flair werkt Typisch Fem meer dan graag uit. Ze kan hier de diepte in. Iemands ervaringen zodanig neerzetten dat het iets teweegbrengt. Lees de verhalen van spermadonor Bart en MS-patiënte Heidi en oordeel zelf.
Webteksten schrijven en slogan creëren
Met deze grafisch vormgever werkt Typisch Fem graag en vaak samen. De dames delen zelfs een kantoor. Uiteraard zei tekstschrijver Femke ja op de vraag of ze Cindy's nieuwe webteksten en slogan wilde schrijven. Want reclame maak je samen.
Bedrijfsnaam en slogan creëren
Core versterkt mens en organisatie. Van binnenuit. Voor dit adviesburo bedacht Typisch Fem een treffende bedrijfsnaam en slogan, waarin bewust geen weinigzeggende termen als advies, consultancy of management terugkomen.
Webteksten schrijven
Voor Zes X Zes Visuele Communicatie schreef Typisch Fem pakkende teksten voor de nieuwe website. Teksten die architecten, welstand, investeerders en ontwikkelaars overtuigen.
Bedrijfsnaam en slogan creëren
Met Katrijn Winkeloptimalisatie. Dat verandert de zaak. Typisch Fem verzon de naam en slogan en schreef de webteksten voor deze winkelverbeteraar.
Columns schrijven
In dit huis-aan-huisblad had Typisch Fem jarenlang een vaste column. Ze schreef over de typische en alledaagse dingen die ze meemaakt. Na vier jaar vond ze het tijd voor vernieuwing!
Persberichten en artikelen schrijven
Voor OndernemersLift+ schreef Typisch Fem zowel journalistieke stukken en persberichten als ondernemersverhalen en inhoudelijke artikelen.
Teksten schrijven
Een fitter en energieker leven met de ziekte van Hashimoto? Het kan! En aangezien copywriter Femke zelf ervaringsdeskundige is, is zij de aangewezen persoon om te schrijven over het leven met een schildklierziekte.
Brochure schrijven en redactionele stukken redigeren
Naast het verzorgen van redactionele stukken voor in een huis-aan-huisblad, werkt Typisch Fem aan andere communicatie-uitingen voor dit verzekeringskantoor. Zo schreef ze ook teksten voor de bedrijfsbrochure.
Bedrijfsnaam, slogan, webteksten, social posts
Recruitment. Werving & selectie. Als voormalig HR-adviseur is deze tekstschrijver daar helemaal in thuis. Ze verzorgde de teksten, haalde een grafisch vormgever, webbouwer & fotograaf aan boord en samen rondden ze de opdracht naar wens af. Over een 100% match gesproken!
Freelance copywriting
Allerhande kussens voor binnen en buiten. Voor loungebanken, zelfgemaakte stoelen en vensterbankzitjes. Helemaal op maat gemaakt. Voor zo'n gaaf product en zulke gezellige mensen ga je als tekstschrijver graag aan de slag :-)
Magazine-, web- en projectteksten schrijven
Een creatieveling die werkt voor een bedrijf met creatievelingen. Dat kan alleen maar een match zijn.
Webteksten schrijven
Voets Specialiteiten vroeg Fem hun webteksten onder handen te nemen. Het mocht wel wat frisser allemaal. En dus heeft ze haar eigen typische specialiteiten ingezet.
Interviews houden en artikelen schrijven
Een nieuw, hip magazine dat helpt het stoffige imago van boekhouders en belastingadviseurs af te schudden? Daar passen directe, vlotte teksten bij. &GO!
Columns schrijven
'Ongezouten' is Femkes eerste columnbundel! Het boek staat bomvol avonturen, waarin jij je als vrouw ongetwijfeld herkent.
Folder en webteksten schrijven
Voor de Mackenzie Kliniek dook Typisch Fem in de wereld van botox, ooglifting, peelings en lasertechnieken. Om vervolgens informatieve teksten voor de folder en website te schrijven.
Artikelen schrijven
Voor dit tijdschrift voor ondernemers in beweging schreef Typisch Fem een artikel over de toekomst van fysiotherapie. Op basis van een interessant rondetafelgesprek met mensen uit de branche!
Web- en folderteksten schrijven
De nieuwe teksten brengen wat hun foto's ook brengen: een dagelijkse portie geluk.
Copywriting, productteksten
Want de gaafste vintage houten vloer verdient goede productteksten die kopers over de streep helpen.
Copywriting
Social media posts verzorgen én plaatsen vanuit het bedrijfsaccount van de opdrachtgever? Komt voor elkaar.
Brochures schrijven
Teksten die particulieren, architecten of vastgoedontwikkelaars moeten overtuigen van de voordelen van infraroodverwarming en all electric concepts? Inmiddels is deze copywriter aardig thuis in deze duurzame materie.
Brochureteksten schrijven
Hoe mooi de beelden ook zijn, met tekst erbij komt het totaalplaatje nóg beter over.
Schrijven huurdersmagazine
Huurders, medewerkers of samenwerkingspartijen interviewen. Over duurzaam wonen, korte wachtlijsten of huurachterstanden, en daar dan toffe artikelen over schrijven. Tekstbureau Typisch Fem zei ja tegen deze zakelijke en tegelijkertijd menselijke opdrachtgever.

Tel. 06 2470 1616info@typischfem.nl