Aai of au

Ahhhh lief hondje. Aai lief hondje. Auuuu, gezicht aan flarden. Gelukkig kan het 7-jarig meisje uit Wijbosch het navertellen. En komt haar oma, die zich bovenop haar kleinkind stortte in een dappere poging de rest van het poppengezichtje te sparen, er vanaf met een kapotte arm. En bijtende Pepper, voorspelbaar genoeg een pitbull? In een laffe poging geschikte maatregelen te treffen, legt de gemeente-ambtenaar een muilkorf- en aanlijngebod op. En ja, dan hap ik. 

Ik zal niet roepen dat Pepper een enkeltje richting mortuarium of slager verdient – ik laat het aan de eigenaar of hij nog langs het huis van oma durft te lopen zonder schuldgevoel – maar een verplichte castratie voor Pepper en elke andere doorgefokte pitbullreu vind ik wel gepast. Zo wordt voortplanting vrij lastig, en da’s precies mijn bedoeling. De overheid moet ongelukken met deze gevaarlijke beesten serieus nemen. Net als loslopende gigaterriërs in het bos, die herten vermoorden en keurige gezinnen de stuipen op het lijf jagen. Net als huisslangen, gezelschapsschorpioenen en andere levende roof- en vechtwapens. Een pitbull is simpelweg niet gemaakt voor huis-tuin-en-keukengebruik. Vertrouwen opbouwen lukt blijkbaar ook niet, oma liet Pepper al maanden uit. Toestaan dat er aan de lopende band nieuwe agressieve en onvoorspelbare monsters gefokt worden, die het vervolgens met een rondje om de kerk moeten doen en zich de rest van de dag vervelen, is vragen om problemen. 

Toon eens ballen Meierijstad of Den Haag. Pak dit bij de bron aan en castreer die handel. Blaas het fokverbod, zoals dat gold tussen 1993 en 2008, nieuw leven in. Geen nietsvermoedende Pepper die afgemaakt hoeft te worden. Geen boze baasjes. En vooral: geen bange 7-jarige meisjes met een trauma voor het leven. Lijkt me een punt om jullie eens goed in vast te bijten.

 

Oorspronkelijke publicatie: https://www.bd.nl/veghel/pitbull-niet-gemaakt-voor-huis-tuin-en-keukengebruik~aa0a2dfa/

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu