Boefjes

Paaspop schrapt Boef níet. Paaspop schrapt Boef wél. Het ging alle kanten op deze week, maar uiteindelijk is de organisatie het erover eens: zo’n vrouwonvriendelijke, controversiële en gezagnegerende gast willen we niet. Geen goed voorbeeld voor onze jeugd. En dus dit jaar geen rapper Boef in Schijndel. Simpel.

Diverse radiozenders, feesten en jongerenreizen gingen het festival voor en gummen rapper Boef van het programma. Iemand die behulpzame vrouwen in korte rokjes kechs, oftewel hoeren, noemt, kotsen we massaal uit. In het geval van Boef blijkt het zo gepiept. Wat straattaal, een vlog en een dosis groepsdruk en bam, de boycot is een feit. Wat moet er gebeuren om de andere boeven van deze wereld van de kaart te vegen?

Ook al haten we hem en masse en kraamt hij niets dan onzin uit, de opperboef in het almachtige Amerika zit nog gewoon op zijn troon. Samen met wat schurken in Koreaanse regionen beveel ik hem als eerst aan voor een massaboycot. Ook dichter bij huis kan ik wel wat grensoverschrijdende snuiters bedenken. Het zit in de politiek, wast zijn haar met chloor en roept maar wat; om maar eens een figuur te noemen. En wat te denken van onze eigen kinderen? Ik snap heus wel dat taal verbroedert en dat tekst die over ’t randje is, interesse wekt. Maar een brutaal bitch of kech omdat dat toevallig jongerentaal is? Een reactie die, als je Google Translate erbij pakt, vol met ziektes en overzeese scheldwoorden blijkt te zitten? Afstraffen dat onacceptabele gedrag mensen! De lat erover in de opvoeding, zodat onze tieners straks niet allemaal boefjes zijn.

Dus Paaspop, dank jullie wel. Wat mij betreft zijn jullie trendsetters. Met z’n allen maken we termen als respect en inhoud zó weer trending topic in 2018. Wie doet er mee?

Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu