Daten? #hogerewiskunde

Matches verzamelen is leuk. Ingaan op een aanbod eens af te spreken, is nog leuker. Vanavond is het zover. Ter voorbereiding google ik even wat regels over het daten met volslagen onbekenden, zodat ik geen dingen doe die not done blijken. Want dacht je dat het neerkwam op een datum prikken, op komen dagen en vervolgens zien waar het schip strandt? Ik heb nieuws voor je. De stelling van Pythagoras is er niets bij.

Allereerst wordt van me verwacht dat ik niet te serieus ben en ook niet te lollig. Er dient dus een mix gevonden te worden tussen Brigitte Kaandorp en de vrouwelijke Balkenende. Ten tweede moet the ex-word vermeden worden. Wat niet erg is, want op Facebook heb ik toch al lang ontdekt wie ze is. Ook kan ik hem beter niet vermoeien met verhalen over mijn in bed plassende kind en moet ik het houden bij maximaal twee wijntjes. Als dit laatste voornemen in het water dreigt te vallen, denk ik gewoon even aan die keer dat mijn met Bacardi doordrenkte nachtelijke appjes de beginnende romance met mr. Niceguy verpestten en ik ben weer helder. Dan is er nog het wat-doe-ik-aan-vraagstuk. Diepe decolletés bewaren voor latere dates, maar eruitzien alsof ik naar een royal wedding ga, hoeft nu ook weer niet. Iets ertussenin met een goede jeans en hakken dan maar? Wat ik ook zoiets ondoorgrondelijks vind, is hoe het hoort met betalen. De een zegt nooit betalen op date 1, dat hoort de man te doen. De ander zegt altijd betalen, da’s lekker geëmancipeerd. Denk ik een compromis gevonden te hebben door de rekening te delen, blijk ik daarmee te zeggen dat er wat mij betreft geen date 2 komt. Lekker duidelijk allemaal.

Goed, bijna tijd om te gaan Fem. Ik zie mezelf al zitten. Met een wijntje, of nee colaatje, deze checklist nog even doornemend. Niet lollig, wel serieus. Niet té serieus. Hou je kop over je kinderen. Betaal jij? Of nee, ik. Effe mijn truitje recht doen want sletterig. Pfff. Ik kan ook afbellen. Óf eigenwijs zijn. Zien of hij op me valt als ik die achterlijke checklist wegmik en doe als mezelf. Geloof dat ik mijn keus gemaakt heb.

Oorspronkelijke publicatie: MooiSchijndel Krant

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu