Domoord

“Fem luister!” Mijn ex aan de lijn. Of ik meteen langs kon komen want het ging niet goed met onze zoon. “Hij beeft, zijn ogen puilen uit hun kassen en ons manneke ziet deuren opengaan die toch echt gewoon dicht zijn.” Conclusie: hij was high. Op z’n elfde.

Bovenstaande speelde zich vier jaar geleden af, nadat ons kind keurig was thuisgebracht na een kinderfeestje in het altijd gezellige Duinoord. Je weet wel, dat all-in speelparadijs in Helvoirt, dat volgens de stichting ‘Stop overlast Duinoord’ sinds 2013 op 20 punten de regels overtreedt. Nou, over één van die regels kan ik meepraten ja. Kinderen onbeperkt pizza, friet en ijs voeren, vind ik al niet bepaald chic. Dat kleintjes de ganse dag cola mogen zuipen, is nog een stapje walgelijker. Maar ze onbeperkt energydrinks laten tappen? Dat is wat mij betreft totaal onverantwoord. 

Inmiddels zijn we jaren verder en heb ik zo’n idee dat Duinoord de leeftijdsgrenzen voor energydrinks eindelijk respecteert en de Redbull tank gevuld heeft met frambozenranja. Vandaag de dag maakt de protesterende stichting zich namelijk vooral druk om overlast voor omwonenden en natuur, en minder om overlast voor ouders. Duinoord wil uitbreiden van 1100 naar 1600 gasten per dag, en wel midden in het beschermde natuurgebied en de woonwijk waar het park zich bevindt. De stichting pleit logischerwijs voor een andere locatie. Aangezien ze een paar jaar terug ook een parkeerverbod in de wijk heeft bereikt – nu hebben de gelukkige omwonenden slechts nog stankoverlast, toeterende auto’s en schreeuwende kinderen voor hun deur – krijgt ze dit vast ook voor elkaar. 

Ik weet niet of het al duidelijk was, maar ik steun de stichting. Bij deze opper ik alvast een nieuwe naam voor het oord dat straks ver weg van de duinen ligt. En heel eerlijk: van mij mag die deur naar uitbreiding gewoon helemaal dicht blijven. 

Oorspronkelijke publicatie: https://www.bd.nl/meierij/een-nieuwe-naam-voor-duinoord~a42a5f75/

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu