Droomhuisje

Tijdens mijn zoektocht naar een ruim en betaalbaar vakantiehuis voor komende zomer, valt mijn oog op een binnenkomend nieuwsbericht. Aan de Esschebaan in Boxtel staan een privé-sauna, jetstream, lift en bar te koop. Prijskaartje van dit landhuis? Een slordige 2,6 miljoen. Voor hetzelfde geld heb ik ook een Erpse boerderij met zwemvijver, thuisbios en walk-in-closet zie ik. Of een villa in Oisterwijk met wijnkelder, binnenbad en acht badkamers. Hmm … lastig kiezen zo. 

Vandaag is het Open Huizen Dag en dan is het natuurlijk bijster interessant te weten wat voor buitenkansjes onze regio biedt. Dit vindt ook Funda, die deze week allerlei lijstjes met tophuizen het web op slingert. Ach ja, mezelf een beetje oriënteren kan nooit kwaad. Stel dat ik en mijn vriend ooit gaan samenwonen, dan zijn zes slaapkamers geen overbodige luxe. Met onze vijf kinderen lijkt me ook een zwembad essentieel. Op gezette tijden mijn kop onder water en de herrie stopt, voor 38 seconden. Fantaserend vraag ik me af hoeveel ruzies een bioscoop met vier zalen voorkomt en tot slot vind ik die bar wel het minste wat we als samengesteld gezin nodig hebben. De verjaardagen volgen elkaar straks net zo snel op als volle wastrommels.

Dankzij de hoge huizenprijzen en lage rente telt Brabant steeds meer miljonairs en kapitale villa’s, lees ik. Nou, zolang ik geen erfenis krijg van een verre oom uit Canada zit ik prima in mijn huurhuisje. Lekker rustig met slechts drie kinderen. Het tv-kastje als voetenbank en vanaf de tweezitter de koelkast opentrekken, ideaal. Zolang iedereen nog thuis woont, is een gezamenlijke vakantie trouwens al uitdaging genoeg.

Ik klik het bericht weg. Voor mij geen Boxtel of Erp, eerst maar eens die stacaravan in Frankrijk. Weet iemand iets met zes slaapkamers en een bios misschien?

Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu