Fake or fit

Vorige week kopte de krant: Basic-Fit komt naar Schijndel. Deze week luidt het nieuws: de borstvergroting en liposuctie komen naar Schijndel. Dat betekent twee organisaties die hier gaan werven. Mag jij raden welke van hen mij als klant mag verwelkomen.  

Een ooglidcorrectie en moedervlek laten weghalen kon al in het Medisch Centrum Schijndel. En voortaan ligt het bijvullen van de boezem en wegzuigen van vet ook op de route van de bakker naar huis. Nu ben ik qua vetpercentage plaatselijk goed bedeeld – op pak ‘m beet één meter hoogte heb ik niks te klagen – maar dankzij mijn genen en drie nakomelingen is mijn buste voorzien van stukken minder vetcellen. Ik ben dus de doelgroep voor zowel de borstvergroting als de liposuctie. Misschien krijg ik korting als ze in één moeite door het vet weghalen uit mijn kont en terugspuiten in mijn borsten? Dan zou ik eruitzien als dat model van de Basic-Fit reclame en daar zeg ik op zich geen nee tegen. Kost me misschien even wat maandsalarissen, maar scheelt me levenslange bodypump- en fitnesslessen. En enig idee wat corrigerend ondergoed kost?

Maar dan is er dat stemmetje dat puur natuur predikt. Niet in een gezond lichaam laten snijden. Goed zoals je bent, beter echt dan fake en nog meer wijze woorden waar ik het voor 100% mee eens ben. Het lijkt wel of niets laten doen tegenwoordig dapperder is dan iets laten doen. Ja, ik wil mooi zijn. Maar niet tegen elke prijs. 

Ik kijk eens goed naar mijn lijf in de spiegel en besluit tot een abonnementje Basic-Fit en een nieuwe push-up-beha. Over een paar maanden heb ik strakke billen en per direct een noemenswaardige boezem. Deels van mezelf, deels nep. Want 100% echt? Daar heb ik het lef nog niet voor. 

Oorspronkelijke publicatie: https://www.bd.nl/meierij/fake-or-fit-boezem-opvullen-vet-wegzuigen-of-puur-natuur~a39a8da4/

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu