Festival app

Je wilt Kensington toch zien? Hup, aanlopen jij. Wordt het na acht pilsjes niet eens tijd voor een sanitaire stop? De derde wc van links is vrij. En als je nú naar de Thunderbolt-tent loopt, kun je je vent nog net betrappen met ’n ander. Ik zie het wel zitten, zo’n persoonlijke festival-app.

Paaspop onderzoekt ons feestgedrag al een paar jaar. Persoonlijk had ik, naïef als ik ben, hier geen idee van. De gegevens die de organisatie van dit Schijndelse muziekfestival van ons heeft, dankzij ons mobieltje op wifi en tal van sensoren, camera’s en kleine computers die verstopt zitten in het tentdoek, worden nu nog gebruikt op de achtergrond. Valt ’t publiek bij bosjes om in de Phoenix-tent? Zetten we de thermostaat wat lager. Lopen we massaal weg na twee nummers van Fatboy Slim? Oké, boeken we die volgend jaar niet meer. Zo handig, die moderne techniek.

Als ’t aan Paaspop ligt, profiteren we er straks breder van en komt er een app die de drukte en ons gedrag stuurt. Zo wordt ons festivalweekend nóg relaxter en leuker. Zou onze telefoon volgend jaar op tilt slaan bij het bestellen van ons derde broodje bal? Zo van ‘580 calorieën? Kijk in de spiegel joh, je broek kan nu al amper dicht’. Misschien krijgen we straks een suggestie voor de looproute, zodat we die leuke collega wél tegenkomen maar de buurvrouw niet. Of zitten we chagrijnig te persen op een Dixi als een of andere digitale paashaas ons wijst op de stoelgangbevorderende eigenschappen van de kiwi. 

Met spanning wacht ik die personal assistant af. Uit voorzorg trek ik vanavond mijn meest afkledende zwarte broek aan en eet ik zo nog effe een kiwi. Je weet immers maar nooit.

Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu