Fitte Fem

Hijg. Puf. Au. Na een fietstochtje van en naar de apotheek –  want ja, mijn inmiddels 42 jaar oude spieren en gewrichten smeekten om nieuwe potjes magnesium, vitamine D en antioxidanten – plof ik op de bank. Om vervolgens mijn telefoon te pakken en een foto van mijn soepele zelf op schaatsen voorgeschoteld te krijgen. Bam. Een fitte en flexibele Fem. Elegant over het natuurijs op de buurtvijver glijdend. Dat waren nog eens tijden.

‘We dachten dat je het leuk zou vinden om terug te kijken op dit bericht van negen jaar geleden’, aldus Facebook. Nou, superleuk ja. En confronterend. Want pff… het is niet bepaald best gesteld met mijn conditie momenteel. Sportschool dicht. Yogales on hold. En de discipline om op een matje in de woonkamer te gaan squatten, planken en downward doggen? Tja, die heb ik zeg maar niet. In tegenstelling tot die andere Fem uit Schijndel, die vorige week doodleuk wereldkampioen veldrijden werd bij de beloften en na 100 retourtjes apotheek nog steeds fris en fruitig van haar racefiets stapt. Wedden dat zij het wél kan opbrengen elke ochtend de dag te beginnen met een total body workout, tussen de middag even een rondje te trappen en ’s avonds nog vlug 15000 stappen te zetten voordat ze om 20:59 uur op de bank ploft?

Er moet iets gebeuren. En vlug, want ik hoor dat de kansen op natuurijs met het uur toenemen. Bedankt Facebook en Fem van Empel voor de wake-up call. Vandaag nog haal ik een stofdoek over mijn yogamat en slinger ik mijn Basic Fit app aan. Zwaai je even als je me voorbij ziet zwieren op de vijver komende week? Ik ben die ene Fem met die soepele spieren. Dat je me niet verwart met de andere.

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu