Koorts

Carnavalkoorts, schaatskoorts en het Valentijnsvirus. Het zal je niet ontgaan zijn dat er van alles heerst momenteel. Sterker nog, de kans op besmetting is nog nooit zo groot geweest als dit weekend. 

In Erp zitten ze klaar voor De Grote Carnavalsshow met Lamme Frans en Feest DJ Ruud. In Boxtel heeft de rotondedino zijn Indegat tenue al aan en achter menig Meierijse voordeur zijn de boa’s en kielen van zolder gehaald om de komende dagen gezellig in stijl van de bank naar de keuken te hossen en weer terug. In veel restaurants zijn koks enthousiast bezig met de voorbereiding van romantische Valentijnsmenu’s met aardbeienmousse in hartjesvorm en ook het virus waar ik zelf het meest vatbaar voor ben – de ijskoorts – grijpt rap om zich heen. Je ziet geïnfecteerden op de IJzeren Man en het Leijsenven en op de gemiddelde gracht, sloot en vijver wordt het schaatsvirus naar hartenlust verspreid. Thank god vooralsnog zonder vingerwijzende boa’s die groepjes kinderen de schaatspret ontnemen of waarschuwen dat we maar één niet-huisgenoot mogen bekogelen met een sneeuwbal. Het lijkt erop dat ze een oogje dichtknijpen en ons laten genieten van dat waar we zo aan toe waren met z’n allen.

Het is even wennen na alle ‘blijf thuis’ en ‘doe voorzichtig’ adviezen van het afgelopen jaar, maar dit weekend mogen we ons lekker laten besmetten met een van de drie genoemde virussen. Ons éven geen zorgen maken over kruisbesmetting – samen met je lief in carnavalspak een rondje schaatsen kan écht geen kwaad – en een paar dagen leven op lol, liefde en gelal. Hopend op die ene bijwerking: dat dat andere C-virus een paar dagen naar de achtergrond verdwijnt. We can do it mensen! Geniet ervan.

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu