Laatkaart

Waar problemen zijn, zijn oplossingen. Zo denkt in elk geval Schijndelaar Theo van den Dungen, wiens bedachte laadwijzer ervoor gaat zorgen dat laadpalen voor elektrische auto’s socialer en efficiënter gebruikt gaan worden. Ik vind het een superidee die laadkaart, zeker nu er steeds meer Tesla’s, Kona’s en e-Niro’s op de weg komen. Sterker nog, ik zie kansen voor bredere inzet in coronatijd, door slechts één lettertje te veranderen.

Waar Theo’s laadkaart werkt als een soort parkeerschijf die je achter de voorruit van je auto doet, zodat anderen zien wanneer de publieke laadpaal vrij komt, gaat mijn laatkaart op de voorruit van menig huis prijken en in allerlei varianten aftrek vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van de laat-ons-met-rust-kaart, voor hen die de complottheorieën van buren en vrienden beu zijn. Of de wij-laten-onze-hond-zelf-uit-kaart, om wanhopige avondwandelaars op zoek naar een viervoeter te weren. Persoonlijk zie ik ook wel mogelijkheden voor binnenshuis gebruik, om te beginnen als laat-mama-even-rustig-werken-kaart. Het feit dat kinderen dankzij deze laatschijf eerst zelf in de wasmand gaan kijken als ze hun sportbroek zoeken, een blik in de koelkast werpen voordat ze roepen dat de kaas voor de tosti op is en een poging gaan doen elkaar te helpen bij rekenhuiswerk, gaat zekersteweten veel thuiswerkende ouders blij maken. En dan hebben we ook nog de laat-niet-te-veel-klanten-in-de-winkel-kaart, de hoe-laat-waren-wij-vanavond-thuis-kaart en niet te vergeten de laat-niet-te-veel-bezoek-binnen-kaart, die gezinsleden op rood kunnen zetten als ze de enige toegestane bezoeker voor die dag al ontvangen hebben.

Echt, waar één zo’n idee van Theo niet toe kan leiden. Problemen de wereld uit helpen door even de laatkaart in te zetten? Ik zie het wel zitten. Eventuele geldschieters kunnen zich melden via bovenstaand e-mailadres. 

Laat het een mooi weekend zijn mensen.

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu