Lijn 11

De binnenkant zorgvuldig bekleed met plastic folie. Zo’n tussenschot als je in politiebusjes ziet, om uitgespuugde Bavaria’s en gereproduceerde frikadellen enigszins in goede banen te leiden. Gebakken eieren en schmink zitten overal, terwijl alles en iedereen vrolijk instapt, inclusief biechtende buurmannen en jurken die drie minuten eerder nog in de plee hingen. Alaaaaf. 

Ik heb het over het taxibusje dat tijdens carnaval door Schijndel crosst, maar dat had je waarschijnlijk al begrepen. Een stel geniale horeca-ondernemers met een Schorsbosser hart heeft de kroegentaxi bedacht. Het busje is gedoopt tot lijn 11 (ik wou dat ik de naam verzonnen had) en rijdt non-stop tussen de HeerenMeester en de Triangel Bar. Hij remt op 7 feestlocaties en instappen doe je als kroegtijger al voor één horecamuntje. Kijk, dat scheelt zwalkende zorro’s en wildplassende Minions in de Schijndelse straten. Uitwijken naar Oeteldonk of Lampegat voor je kroegentocht is ook niet meer nodig. Hadden wij zo’n feestgangersbus in de jaren 90 maar gehad. Van de Kikvorsch via Lascar, de Pio en Peer Wouters naar ’t Grifke. Had ons een hoop onderkoelde ledematen, blaren en gejatte fietsen bespaard. 

Voor de uitvoering van het plan is taxibedrijf Van Kampen gestrikt. Ik hoop dat hun busje voorzien is van camera, zodat we alles live kunnen volgen thuis. Ook ben ik benieuwd wie van de chauffeurs zich vrijwillig meldt bij personeelszaken. Zou er werkelijk een nuchtere Bob bestaan die altijd al de ambitie heeft gehad lallende zatlappen van A naar B te vervoeren en de volgende dag shoarma van het dak te schrapen?  

Bob, van mij mag je vet betaald krijgen. Niet in frikadellen, maar dikke munten welteverstaan. Namens alle carnavalsvierders: je verdient nu al een lintje. En een afwasbaar kostuum van de zaak.

 

 

Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu