Lipstickchick

Wat hebben Marilyn Monroe, Ditta von Teese, Sneeuwwitje en Elizabeth Taylor met elkaar gemeen? Juist. Ze hebben, of eigenlijk hadden, rode lippen. En stijl. En dat wil ik ook.

Tegen beter weten in ga ik naar de drogist. Tussen mijn eigen 38 uitgedroogde lipsticks zit de goede kleur uiteraard niet, dus er moet een nieuw exemplaar komen. De verkoopster vertelt me dat ik, met mijn blanke huid en donkere haar, precies het type ben voor vuurrood. Laat dat nu precies zijn wat ik wil horen. God weet wat ik afreken voor mijn Matt Finish Deep Red lippenstift, de vrouw voelt ongetwijfeld dat ik er toch niet moeilijk over ga doen. Want hé, één item dat al mijn outfits een instant upgrade geeft en mijn zelfvertrouwen doet stijgen tot de maan. Dat is het toch meer dan waard?

Wat voel ik me zelfverzekerd en verleidelijk terwijl ik de winkel uit loop. Zie je wel, dit is precies wat ik nodig heb. Vergeet die oogmake-up, dit wordt mijn handelsmerk. Waar ik ook ga, vanaf nu kijkt iedereen bewonderend naar mijn perfect gestifte lippen. Om zich daarna te verbazen over zoveel natuurlijke schoonheid en me met gepast respect te behandelen. Ja, zo zal ’t gaan. 

Nou, niet dus. Eenmaal thuis word ik schaamteloos uitgelachen door zoon 1, die zegt dat hij me zo echt niet meer serieus kan nemen. Zoon 2 kijkt me aan of ik van Mars kom en zoon 3 vraagt of ik mijn carnavalspak nog moet aantrekken. Ik pruttel nog iets over wennen en jongens die meer verstand hebben van voetbal, maar als ze het verschil in lipvolume tussen mij en ‘die fotomodellen met hun neplippen’ benadrukken, sta ik met mijn bek vol tanden. Ook hun opmerking die begint met clown en eindigt met Barbie doet een duit in het zakje. Het is duidelijk zo jongens.

Ik weet weer waarom die andere 38 lippenstiften de kans kregen uit te drogen. Misschien toch beter een transparant glossje halen bij wijze van laf compromis? Oja, ik heb nog een Matt Finish Deep Red lipstick in de aanbieding. Eén keer gebruikt. Wie biedt?

Oorspronkelijke publicatie: MooiSchijndel Krant

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu