Meierijstads mooiste

De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad – a.k.a. de M100 – in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.

Het gaat dus om Meierijstads mooiste plekken of gebouwen, die bezoekbaar of in elk geval zichtbaar moeten zijn. Het is een heuse wedstrijd, inclusief jury en prijzen voor de beste/leukste/mooiste/ontroerendste inzending. Bij de definitie van iconische plek kun je natuurlijk denken aan bekende kerken, bedrijven, monumenten, parken en kunstwerken; al zul je met een inzending als De Glazen Boerderij, de Knoptoren of CHV Noordkade niet bijster uniek zijn. Leef je dus lekker uit. Welke minder bekende parels zijn een bezoekje waard? Het winkeltje van oma? Die afgelegen parkeerplaats bij de honkbalclub waar het vroeger zo lekker zoenen was? 

Waarvoor ze de input gaan gebruiken, wordt nergens gezegd. Misschien worden er Triviantvragen, bordspellen en reisgidsen geüpdatet of willen ze eens iets anders dan de Erasmusbrug voor het nationale vuurwerk. Misschien moeten er rondvaartroutes uitgezet, ansichtkaarten met Groeten uit Meierijstad gedrukt en een Instagram stadsaccount gevuld worden. Ik zie de souvenirwinkels met Meierijstadse mokken en magneten al voor me. En wat denk je van hoodies met onze eigen skyline en ‘Made in Meierijstad’ erop? Komt die dure slogan ook nog eens van pas. 

Het kán natuurlijk ook zo zijn dat we geen wereldstadse capriolen gaan uithalen, maar dat ze ons gewoon bewust willen maken van ons eigen skonste plekske. Denk goed na trotse inwoners van Meierijstad, we hebben tot 6 januari. Welke hotspot is jouw favoriet? Op naar de M1000! 

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu