no men allowed

Donderdagavond acht uur. Acht vrouwen in mijn huis. De consulente heeft haar koopwaar uitgestald op mijn keukentafel en een beetje excited zijn we wel. De producten die we vanavond te zien, voelen, ruiken, proeven en horen krijgen, hebben weinig te maken met Tupperware of Mylène. Al hebben ze ook een aardig plastic- en smeergehalte…

Een beetje giechelig heb ik mijn vriendinnen binnengelaten. De website beloofde ons een spannende, gezellige, interessante en hilarische avond. En let’s face it: de combinatie van lachen, geld uitgeven en informatie en ervaringen uitwisselen doet het altijd goed op een vrouwenavond. Waar mannen onderling vooral oppervlakkig pokeren of voetbal kijken en na tien jaar vriendschap hooguit van elkaar weten dat er ‘niks mis is met hun seksleven’, is dat bij vrouwen wel anders. Vrouwen delen. Alles. Want gedeelde smart is halve smart. En gedeelde fun is dubbele fun!

Van standjes tot speeltjes, van zwangerschapsbeha’s tot sexy jarretels, van fobieën tot fetisjes: vrouwen bespreken alles tot en met de kleinste details. Zo ook op deze donderdagavond. Of het nu de vrouw betreft die na 100 jaar huwelijk eens iets nieuws wil introduceren in de slaapkamer of de verse single die toch íets moet tijdens de koude winteravonden, iedereen heeft om beurten het hoogste woord. We vragen om advies, geven tips en vertellen over onze grootste blunders en spannendste ervaringen. Schaamtes, verslavingen, angsten en fantasieën vliegen over tafel. Ondanks dat praten over sex voor ons vrouwen de normaalste zaak van de wereld is – en we best een wijntje of twee kunnen hebben – worden onze blosjes roder en roder. De teksten op de website waren allesbehalve overdreven; dit is inderdaad gezelligheid, spanning en hilariteit tot de macht acht. 

Als de buurman een paar dagen later nietsvermoedend voor mijn deur staat met een verkeerd bezorgd pakket, ben ik blij dat mijn definitie van neutraal hetzelfde is als die van de consulente. Ook de discreet dichtgeniete roze tasjes, die ik uit de doos tover en een dag later vrolijk verspreid op het schoolplein, verraden ons nieuwe speelgoed niet. Laat ik dus slim zijn en dat hier ook maar niet doen. What happened at Femke’s, stays at Femke’s. Anders delen mijn vriendinnen straks niets meer met me en moet ik voortaan met hun mannen voetbal gaan kijken.

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu