Paleopizza

Domino’s heeft haar 250+te filiaal neergeplant in Schijndel. De fastfoodketen groeit net zo snel als mijn pubers schranzen en ik dichtslib. Hun pizza’s, of moet ik zeggen deegschijven, kosten 3,95 heb ik me laten vertellen. Da’s minder dan een pond erwten, bakje noten of zak appels. Ik zeg foute boel. 

Terwijl de tweede groenteboer in het dorp recent gesneuveld is, is er blijkbaar wel markt voor de tigste pizzaboer. Vanaf maandag hebben we zowat 1 pizzeria per 1000 inwoners, gaat lekker jongens. De pizza’s van Domino’s zijn, ik citeer, ‘vers en gemaakt van kwalitatief goede en verantwoorde producten’. Jaja, zie ik eruit als een goedgelovige gans? En wij maar vechten tegen dat overgewicht en die moderne welvaartsziekten. Waarom is ongezonde troep toch zo bereikbaar en goedkoop? Gek hè dat onze jeugd kiest voor fastfood en dat boeken over Paleo-oerdiëten en rauwe-noot-repen alleen gekocht worden door health freaks en 40+ herintreders op de datingmarkt?

Om de boel te compenseren, rijden de bezorgers van Domino’s straks door Schijndel op e-bikes. De tent geeft de lokale werkgelegenheid een boost en haalt onze jongeren van hun luie krent. Je groeit er van pizzakoerier tot paprikasnijder en van pizzabakker tot pizza-ondernemer; Domino’s is een warm nest voor iedereen met pizziale ambities. En om ons optimaal te faciliteren en te zorgen dat we geen lunch, diner of avondsnack hoeven missen, gooien ze de zaak elke dag open van 11.30 tot 22.00 uur. Ja joh, zo weten we zeker dat we dichtgroeien.

Maar goed, het alternatief is Paleo. Niet te doen voor mensen met een leven. En dus behoor ik tot de categorie wil-wel-maar-kan-niet. Meestal kook ik gezond, en bij een keer geen zin/tijd/geld of ongesteld laat ik een 17-jarige pizzakoerier voorrijden. Ach wie weet, misschien hebben ze wel paleopizza. Voor 3,95 het proberen waard lijkt me.

Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu