Prikprimeur

‘Waarom is er geen priklocatie in Den Bosch en wel in Meierijstad? Nu moet iedereen in regio Den Bosch he-le-maal naar Veghel voor de vaccinatie. Kei stom!’ Ik lees iemands verontwaardigde bericht op Facebook en denk: weer zo’n Bosschenaar die vindt dat de wereld om Oeteldonk draait. Lieve Gerda, ik weet het natuurlijk niet 100% zeker, maar ik heb zo’n vermoeden dat Meierijstad niet gekozen is om jullie te pesten.

De 39-jarige Sanna, verzorgende bij verpleeghuis Het Wereldhuis in Boxtel, kreeg woensdag als allereerste Nederlander het coronavaccin toegediend. Het feest vond plaats op de vaccinatielocatie van GGD Hart van Brabant, in Meierijstad dus. Deze primeur is ons vast en zeker gegund omdat de coronacrisis zo ongeveer hier begon. Door voor Meierijstad te kiezen, gaan we niet alleen de geschiedenisboeken in als hard getroffenen in de eerste golf, maar ook als plek waar we begonnen aan het einde van de coronacrisis. Dat verzacht ons leed toch een beetje. Wat verder heel misschien ook een ietsie pietsie bepalend was bij de keuze voor Meierijstad als prikplek, is het feit dat hier supersnel een beschikbare en goed bereikbare hal van minstens 2000 vierkante meter werd gevonden. Halloooo Jumbo.

Omdat ik denk dat je nog niet overtuigd bent Gerda, ben ik er speciaal voor jou even ingedoken. Wat blijkt, Meierijstad had de laatste jaren meer primeurs. Zo hadden we de eerste robotarm voor knie- en heupoperaties, de eerste volledig elektrische vrachtwagen voor supermarktbevoorrading, de eerste gesproken rouwkaart, het eerste vetplantjesdak op bushokjes én krijgen we als eerste een mobiliteitscentrum voor getroffen werkgevers en coronawerklozen.

Dus Bosschenaren, wen er maar aan. Meierijstad staat op de kaart, 18,8 km bij je vandaan om precies te zijn. En weet je, je bent kei welkom.

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu