Rokjesdag

Als het zo doorgaat, is het deze week weer rokjesdag. Dat betekent voor ons vrouwen genieten van bewonderende blikken en flirtend gefluit. En de mannen? Zij genieten van al die blote benen en sexy rode teennagels die ineens overal opduiken. Treffen ze een overdreven geëmancipeerd typetje, dan worden ze misschien uitgemaakt voor oude viezerik of oversekste vent, maar in de meeste gevallen is de vrouw in kwestie gewoon vereerd en beloont ze de man met een gulle glimlach. Nee, wij vrouwen zijn de moeilijkste niet.

Zolang de mannen alleen kijken en niet aankomen, vinden wij alles prima. Andersom vind ik dat mannen bijzonder weinig van hun lichaam aan ons showen. Is er een bicepsdag die ik gemist heb? Een dag waarop alle mannen in ontbloot torso de straat op gaan? Dacht ’t niet. De regel van bloot geldt alleen voor vrouwen, lijkt het wel. Net als meerdere regels. Om te beginnen zijn mannen die veel vrouwen gehad hebben helden. Andersom geldt dat wij voor hoer uitgemaakt worden als we het er regelmatig van nemen. Een one night stand? Stoer als je een vent bent. Sletterig als vrouw. Maar ach, het zal wel iets te maken hebben met de evolutie. Vanuit vroeger tijden moet de man zijn zaad nu eenmaal wijd en zijd verspreiden en zoveel mogelijk vrouwen bevruchten, terwijl de vrouw op zoek dient te gaan naar de sterkste man bij wie zij en haar kinderen veilig zijn. Maar heren, wees gerust. Het is echt niet zo dat wij elke spierbundel als potentiële zaaddonor zien. We willen ook gewoon iets te kijken hebben. Net als jullie.

Gelukkig kunnen wij, mede dankzij de mode van dit moment, het hele jaar door verlekkerd staren naar strakke kontjes in skinny jeans en opbollende spieren in slim fit overhemden, zonder dat ook maar één man dat ervaart als ongewenste intimiteit. Of we nu roepen naar elk lekker ding dat we tegenkomen, onze boobies in de strijd gooien bij meneer agent om onder die bekeuring uit te komen of luidkeels de bedprestaties van onze mannen bespreken, wij vrouwen kunnen alles maken. We worden toch niet aangeklaagd voor seksuele intimidatie. En dus nemen we ’t ervan. 

Iets met overdreven emancipatie waarschijnlijk. Hebben we verdiend. 
Fijne rokjesdag allemaal!

 

Oorspronkelijke publicatie: MooiSchijndel Krant

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu