Slimbolleke

Snollebollekes staat vanavond voor een uitverkocht GelreDome. Net als gisteren. Waar artiesten als Justin Timberlake en de Rolling Stones de tent niet of pas na maanden vol kregen, lukte het deze Brabander in anderhalf uur. Onze eigen Rob Kemps – verrassing beste mensen, de Bestse man heet geen S. Nollebollekes – heeft een ware succesformule te pakken. En een serieuze boodschap voor ons allemaal.

Nee, dit is geen voorbarige 1-aprilgrap, maar bittere ernst. We kunnen wel allemaal roepen hoe het toch in godsnaam mogelijk is dat een carnavaleske act als deze zo goed scoort, maar Rob heeft het perfect uitgedacht en probeert ons iets te leren. Mensen willen lachen, lallen en kwallen nondeju. Na zestig uur serieus zijn op kantoor, je door tig ingewikkelde rapporten heen te worstelen en collega’s tevergeefs proberen te overtuigen met steekhoudende argumenten die ze maar niet lijken te snappen, heb je wel een dom avondje kroeg verdiend. Even geen teksten met diepere boodschap, die hersencellen draaien al overuren genoeg. Zijn het ook niet júist de overwerkte professoren en drukke doktoren die de natuur opzoeken en in de zomer kiezen voor een stiltecamping inclusief pubtentje en handdouche? Hoe meer stress en verantwoordelijkheden, hoe meer behoefte aan geestdoding en ontspanning. 

Ik zit er dus aan te denken hem te benaderen. Hij heeft dan misschien geen tekstschrijver nodig voor zijn songteksten, dat betekent niet dat ik niks voor hem kan doen. Integendeel. Snollebollekes verdient de beste merchandise. Rood met gele hoodies met kreten als ‘Efkes niks nondeju’. Een eigen magazine met achtergrond en inspiratie. Hoe dieper is nagedacht over ondiepe teksten, des te beter het zal verkopen. Of klink ik nu te ingewikkeld?

Keep it simple. Of laat het in elk geval zo lijken. Rob, bedankt voor deze wijze les.

Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu