Vacaturepraat

Kom jij ons team versterken? Ben jij de dynamische duizendpoot, proactieve spin in ’t web of zelfstandige teamplayer die we zoeken? Open een willekeurige vacaturesite, Facebookpagina of LinkedIn post en je struikelt over de nietszeggende clichés. En dan verwachten ze ook nog dat jij – met je stressbestendige, creatieve en niet-negen-tot-vijf-ingestelde brein – erop reageert. Want ja, ’ze zijn op zoek naar jou!’

Tenenkrommend zijn ze, die onduidelijke kreten, uitgemolken termen en valse beloften die massaal ingezet worden om nieuwe werknemers binnen te hengelen. Des te leuker is het om weer eens verrast te worden door een originele en duidelijke vacature, waar voor de verandering een keer wél over nagedacht is. Neem nou de vacature voor directeur EBC Noord in Schijndel. In hun video op YouTube zijn de kinderen van basisscholen ’t Kwekkeveld en De Vossenberg glashelder over het takenpakket en het gewenste profiel van hun toekomstig directeur. Ze zoeken iemand die heel hard komt werken, belangrijke dingen komt doen, alles voor school gaat betalen, invallers vindt die echt bij de klas passen en ervoor zorgt dat de juffen de kinderen niet alleen maar spelletjes laat doen. Hij of zij moet ook een beetje kunnen voetballen, er netjes uitzien (liefst iets tussen pyjama en stropdas in), kinderen blij kunnen maken en stoer en lief zijn.

Agile werken, informele omgangsvormen of vrijmibo’s? Daar reppen ze niet over. Krijg je een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden? Is een hands-on mentaliteit een pré? Dat snappen kandidaten zelf ook wel. Denk eens wat meer als deze kinderen, lieve vacaturemakers. Het is misschien een béétje innovatief en out-of-the-box in deze tijd, maar wel lekker down-to-earth en no-nonsense. 

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu