Via via

Via via hoor ik dat een Boxtelse dame op 29 november een ontmoetingsfeestje voor 40+ singles organiseert in Den Bosch: de ViaVia-party. Nu is een datingfeestje met real life ontmoetingen op zich al nieuws in tijden van Tinder, Happn en Lexa, maar het is vooral het vrouwenoverschot en de daaropvolgende vrouwenstop die mijn aandacht trekt. Waarom melden zich zoveel minder mannen aan? En wat is daaraan te doen?

‘Misschien vinden mannen het wel enger om spontaan anderen te ontmoeten’, aldus de tweekoppige organisatie. De dames denken dat mannen zich niet gauw aanmelden voor dit soort dingen. Wat ik denk, is dit: mannen willen júist spontane ontmoetingen én ze plannen niet graag vooruit. Geloof me, met drie zoons, een vriend en een ex kan ik zo ongeveer wetenschappelijk onderbouwd stellen dat de gemiddelde man de kunst van het agenda bladeren niet beheerst. Daarnaast zijn er sowieso minder single mannen dan vrouwen. Het is hier nog niet zo schokkend als in New York of Amsterdam, waar de verhouding vrouw/man op de datingmarkt 2:1 is, maar ook in onze Meierij bewijzen de cijfers dat de vijver voller zit met vrouwen. Kunnen mannen misschien minder goed alleen zijn? Zijn ze minder kritisch? 

Zo bezien is het nog best knap dat de ViaVia-dames 48 aanmeldingen hebben, waarvan een aanzienlijk deel heren. Willen ze er nog méér, zodat het geen bitchfight wordt? Ik zou zeggen gooi de oproep vijf minuten voor aanvang op social media en de mannen staan met bosjes voor de deur. Acquisitie via via is ook nog een idee, en dan bedoel ik via secretaresses en agendabeherende dochters/moeders/zussen. Belandt de party toch niet op de mannelijke planning? Jammer maar helaas, dan hebben de vrouwen volop concurrentie en de mannen volop keuze. Net als in het wild. Laten jullie elkaar wel een beetje heel dames en heren?

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu