zusje gezocht

„Mam, kun jij nog baby’s krijgen?” Ik verslik me bijna in mijn thee. „Nou, eeuuh, dat zou in theorie kunnen ja…” „Ik wil dat het dan een meisje wordt. Die kan ons uit elkaar halen als we ruzie maken”, antwoordt mijn 8-jarige zoon. Prima reden om een zusje te willen, lijkt me. Dat mijn zoons al zowat het huis uit zijn tegen de tijd dat een evt. zusje sterk of slim genoeg zou zijn om ruzies te sussen, komt niet in ze op. Dat mama het misschien wel helemaal gehad heeft met luiers, middagslaapjes en gebroken nachten duidelijk ook niet. Hun boodschap is duidelijk: mama moet aan de man.

Ze zullen het hier vorige week op het 1-ouder-kampeerveldje met papa en de 14 andere single ouders wel over gehad hebben. Of ze hebben in zijn of mijn telefoon zitten neuzen, dat zou natuurlijk ook kunnen. In de klas heeft de een ’n nieuwe stiefmoeder, de ander 2 bonusbroertjes plus een extra opa en oma en weer een ander gaat verhuizen naar de andere kant van het land omwille van ’de liefde’. Het is in de ogen van mijn kinderen de normaalste zaak van de wereld dat ik binnen afzienbare tijd zwanger zit te zijn op Center Parcs. Met hen, mijn nieuwe vriend en zijn kinderen. „Want je wilt natuurlijk niet altijd alleen blijven mam!”

Nou jongens, laat ik jullie eens iets verklappen: mama is allesbehalve zielig. Mama vindt het juist heerlijk dat ze alles op haar manier kan doen. Ze heeft altijd een opgeruimd huis én de helft minder was. Ze kan een paar dagen per week doen en laten wat ze wil, wat zoveel betekent als: overal blijven borrelen, om 19 uur sporten, tot laat doorwerken, roze handdoeken en fotolijstjes kopen en kindonvriendelijke maaltijdsalades eten. En inderdaad, ook daten als ze daar zin in heeft. Maar daar hoeven jullie voorlopig nog lekker niks van te weten! Tegen de tijd dat iemand het haalt tot date 38, zal ze eens overwegen jullie in te seinen…

„Als mama nu een nieuwe man vindt die al een dochter heeft, krijgen we misschien toch een zusje”, hoor ik mijn oudste tegen zijn broertje zeggen. Kijk, dat vind ik nu ook een van de betere opties. Waarom bestaat de datingsite alleenstaandemeisjespapas.nl nog niet? Dan zou ik zelfs dat weekendje Center Parcs overwegen. Onder voorwaarde dat mijn roze handdoeken mee mogen.

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu