Storytelling

In storytelling komt het creatieve samen met het commerciële. Het persoonlijke met het zakelijke. Maak jij al gebruik van de kracht van verhalen?

Verhalen kom je overal tegen. In magazines, op websites, in kranten en op straat. Of het nu gaat om het schrijven van speeches, een voorwoord, een ervaringsverhaal of complete website; deze tekstschrijver verdiept zich in de materie en de personen en zorgt voor een verhaal dat lezers raakt. Dat onthouden en verder verteld wordt.

Wat voorbeelden uit het portfolio

Magazine, blogs, webteksten, nieuwsbrief, social posts & personeelsadvertenties schrijven

Een magazine maken over werken in Oostenrijk? Waarvoor je ter plekke interviews met horecaondernemers, skileraren, hoteleigenaren en barmannen houdt en alle artikelen schrijft? Er zijn minder leuke opdrachten te bedenken!

Magazine schrijven

Een magazine maken ter ere van een 100-jarig jubileum. Daarvoor content bedenken, interviews houden en inspirerende artikelen schrijven. Vol met persoonlijke verhalen, informatie en achtergrond. Klinkt als een droomklus voor een freelance tekstschrijver, toch? Nou, dat is het ook!

HR-artikelen, blogs, career pages, interviews, whitepapers, webteksten

Recruitment. Opleiden. Sociale zekerheid en coaching. Voor opdrachtgevers als Schouten & Nelissen, Randstad, Nmbrs, Timetohire, Quint, Oneteam en Exact Software is deze tekstschrijver met HR-achtergrond de ideale partner voor het schrijven van blogs, brochures, content voor ‘werken bij’ pagina’s en andere teksten. Het Amsterdamse contentbureau Contentoo weet haar dan ook steeds weer te vinden voor mooie klussen waarbij HR en tekstschrijven samenkomen.

Interviews houden en artikelen schrijven

Een nieuw, hip magazine dat helpt het stoffige imago van boekhouders en belastingadviseurs af te schudden? Daar passen directe, vlotte teksten bij. &GO!

Schrijven huurdersmagazine en nieuwsbrief

Huurders, medewerkers, aannemers of wethouders interviewen. Over duurzaam wonen, korte wachtlijsten of huurachterstanden, en daar dan toffe artikelen over schrijven. Tekstbureau Typisch Fem zei ja tegen deze zakelijke en tegelijkertijd menselijke opdrachtgever.

Menu