een eigen boek …

En dan ligt je boek in de winkel! A dream came true 🙂 

Waarom ik zonodig een boek wilde uitbrengen? Dat zal ik je proberen uit te leggen. Het is een bepaald gevoel dat zich lastig laat omschrijven. Het stond al jaren op mijn bucket list, maar over het waarom dacht ik niet dagelijks na. Het is eigenlijk net als met die reis door Azië, skydiven of ongecompliceerde liefde ervaren. Ik weet al tijden dat ik het ga doen. Ooit. Als de tijd rijp is. 

Het is dus een gevoel diep van binnen. Iets wat bij me past en wat simpelweg zo moet zijn. Laat ik beginnen met vertellen waar het in elk geval níet over gaat. Het gaat niet over rijk worden. Dit tot grote teleurstelling van mijn oudste zoon, die de Ferrari al op de oprit van onze nieuwe villa zag staan. Het gaat ook niet over het evenaren van het succes van beroemdheden als Daphne Deckers of Aaf Brandt Corstius, al zeg ik geloof ik geen nee als De Wereld Draait Door me uitnodigt. Nee. Mijn verlangen te schrijven en gelezen te worden, gaat over iets anders. 

Zoals mijn middelste zoon het vorige week zo mooi zei: “Als je doodgaat, hebben we altijd je boek nog mam.” En zo is het. Ik laat iets na. Wie schrijft, die blijft. Dat idee. En meer nog dan eeuwige roem, wil ik met mijn columns mensen aan het denken zetten en lachen maken. Zonder dat ik vind dat mijn mening de enige juiste is, ben ik ervan overtuigd dat ik schrijf op een herkenbare, laagdrempelige manier. Over situaties die menig vrouw bekend voorkomen en dingen die veel mensen wel dénken, maar niet hardop zeggen. Om díe reden probeer ik met mijn boekje dan ook een groter publiek te bereiken voor mijn columns. En ja, als Matthijs of Humberto me deze week belt, ga ik gewoon opnemen. Enkel en alleen omdat ik dan een beetje humor, ontspanning en relativering in het leven van meer vrouwen kan aanbrengen. Wat ons leven is al druk en uitdagend genoeg!

Mijn columnbundel ‘Ongezouten’ is online te bestellen via:
http://boekscout.nl/shop/_.aspx/Ongezouten_ columnbundel_vol__vrouwmenselijke_belevenissen?bookId=5997.  

P.S. Ik weet niet of hetzelfde geldt voor skydiven en rondreizen maar voor dit boek uitgeven geldt nu al: het smaakt naar meer! (Over de liefde houd ik wijselijk mijn mond.)

Menu