Fuck Murphy

In twee weken tijd raakt er een bril spoorloos, valt het scherm van mijn telefoon kapot en wordt de afstandsbediening door de hond kapot gebeten. De poort sluit niet meer en hetzelfde geldt voor mijn voordeur. Verder besluit de wifi te staken, de kraan te gaan lekken en de school een zodanig uitdagend fietsparcours uit te zetten dat de fiets van zoon A na het afleggen ervan gerepareerd moet worden. Als klap op de vuurpijl ontdekt zoon B een gat in zijn voetbalschoen en rijdt mijn vriend de bumper van mijn auto aan gort. Wat wil het universum me vertellen? En denken ze daarboven dat zzp’ers ook vakantiegeld krijgen of zo? 

“Schrijf het gewoon effe van je af, mam”. Zoon C kent me intussen. Die stomme wet van Murphy ook. Het een is nog niet geland of de andere gezellige mededeling vliegt alweer om mijn oren. Al dat geregel en gedoe, alsof ik niks anders te doen heb met drie kinderen, een bedrijf en een huishouden. En you know what? De meeste dingen zijn niet eens mijn schuld! Maar hé, omdat ik mama en kostwinner ben, en de verzekeringsmaatschappij uiteraard alleen thuis is als er premies geïnd moeten worden, zal ik het maar weer allemaal oplossen. Garage en opticien inschakelen, drie keer op en neer rijden voordat ik weer een normaal functionerende telefoon heb, zo vaak moeten bellen dat ik het keuzemenu van Ziggo uit mijn hoofd ken… Túúrlijk mag u me nog even in de wacht zetten mevrouw. Ik heb alle tijd. 

Ho, stop. Deze reeks van op z’n zachtst gezegd onaangename gebeurtenissen betekent vast iets. Misschien moet ik groot onderhoud plegen aan mijn leven. Keuzes maken. Of zou deze golf van pech me willen inpeperen dat ik wat vaker stil moet staan bij het feit dat ik gezond, geliefd en gezegend ben? Ik besluit voor de positieve draai te gaan. Er gaat immers nog altijd veel meer goed dan fout! Deze week heb ik een nieuwe opdracht binnengehaald, heeft mijn puppy me verwend met nachtrust en heb ik gezellig aan de thee gezeten met de stiefmoeder van mijn kinderen. Mijn leven kent liefde, vriendschap en vertrouwen en dat uit zich in gelukkige kinderen, goede vriendinnen en een fijne relatie. In een goede band met mijn familie, uitdagend werk en een geboekte zomervakantie.

Op naar een serie nieuwe weken vol nieuwe kansen! Vanuit mijn leenauto zeg ik: die Murphy kan de pot op.

Oorspronkelijke publicatie: www.vrouw.nl
Menu