Zweten

Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is. 

Wat niet wil zeggen dat ik niet gezweet heb trouwens. Al thuiswerkende, thuisonderwijzende, poetsende, stressende, coachende, troostende, pubers uit bed trekkende en kokende allesmoeter verbrand je ook behoorlijk wat calorieën kan ik je melden. Maar goed, na twee weken gaan de kinderen weer naar hun andere huis, dus excuses als ‘geen tijd’ en ‘compleet afgebrand’ zijn hier voorlopig verleden tijd. Het moment om mijn sportbroek weer te gebruiken waarvoor hij gemaakt is, is aangebroken. Vanaf nu kan ik weer met fitboy Ronny afspreken. Ook een veilig treetje lager instappen is vanaf maandag mogelijk, zo lees ik in de krant. Als ik afstem op de lokale tv-zender, kan ik namelijk elke ochtend sporten met dorpsgenoten. Dit beweeguurtje is speciaal voor senioren, maar – ik citeer Omroep Meierij – jong en oud mag meedoen. Nou, ook zonder deze toevoeging had ik me uitgenodigd gevoeld hoor. Op sportgebied schaar ik mezelf intussen behoorlijk onder de noemer bejaard. 

Hup Fem. Haal dat matje van zolder. Dat haar op een staart en die tv aan. Een paar keer Omroep Meierij en je kunt Ronny weer onder ogen komen. Wie van jullie binnenzitters, thuiswerkers, ouderen en jongeren doet met me mee?

Oorspronkelijke publicatie: bd.nl

Jarenlang gaf Femke in haar wekelijkse column in het Brabants Dagblad haar kijk op het nieuws. Wat ze vindt van bijtende pitbulls, de sportschool, asoburen, onze prestatiemaatschappij en nepwenkbrauwen? Je leest het hier.

Meer lezen?
Check haar columnbundel ‘Ongezouten’

Menu